Scrisori

Am ajuns acasă, am făcut o baie. Deși mai nu am pus nimic în gură toată ziua, nu îmi era foame. Nu am mâncat. Direct după baie m-am dus la culcare. Am avut un somn lin, fără vise. Singura realitate ce părea luată din careva vise am gasit-o în paltonul meu. O scrisoare de la Albert, și nu una oarecare, ci una de dragoste.

girl in a room.jpg

Scumpa mea Lia,

De n-ai fi existat, sufletul meu ar fi fost mereu pustiu și eu n-aș fi știut de ce. De-ai fi fost ireală, eu aș fi devenit realitatea ta. Tu ești totul pentru mine. Eram sigur ca Pamântul e rotund, până te-am întâlnit pe tine. Acum, singurul lucru de care sunt sigur este că te iubesc, și da, îți voi spune-o fie acum, fie niciodată. Ești unica scânteie într-un univers glaciar. Doar tu ai putut trezi în mine asemenea sentimente profunde. De-aș fi cunoscut ceva ideal, cu siguranță că aceasta ai fi fost tu. Tu nu ai cusuri, tu ești perfectă, perfectă pentru mine. Când nu sunt cu tine, îmi simt sufletul pierdut în infinitatea de stele a Căii Lactee. Iubirea mea nu are limite de când te-a cunoscut pe tine.

Al tău, Albert.

Iar eu, în lacrimi, iau o foaie și un stilou și îi răspund:

happytears

Suflet candid, rănit de șoaptele frunzelor de noiembrie,

Am plecat pentru că am crezut că niciodată nu voi auzi cele două cuvinte de la tine. Noi, însă, încă nu am decis ce atitudine avem față de momentele potrivite. Există ele oare sau nu? Oare nu ia omul mai multe decizii decât timpul? De ce lăsăm pe seama timpului tot ceea ce nu putem face?

Vom mai discuta despre om, timp și momente. Eu vreau să-ți spun că m-ai cucerit prin vorba ta, cu dragostea ta. Eu o văd, eu o înțeleg, dar tu niciodată nu ai vociferat-o. De aceea, de când am găsit această scrisoare, plâng cu lacrimi de fericire. Eu nu dețin arta scrisului precum o deții tu. Eu pot să îți spun doar ,,te iubesc”, iar cele două cuvinte ale mele vin susținute de toate momentele în care ți-am fost aproape și îți voi fi, ca în legământul pe care l-am făcut unul cu altul: pe veci împreună, la bine și greu.

Cu drag, Lia.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s