Momente potrivite

– Omul, în natura lui , este incapabil să conserveze ceea ce nu poate controla, mi-a spus el. Căci oare cum poți controla dragostea? Nu e ea plină de fiori? Nu-ți dă ea lumea peste cap, ți-o cutremură, te face păgân, rebel, necredincios în toate, mai puțin în aleasa inimii tale? Dar oare ce se întâmplă cu inima celor la care dragostea întârzie să facă un popas? Cu a celor care nu au fost îndragostiți niciodată, sau au fost, dar n-au putut s-o trăiască? Sunt ei mai urâți? Privesc neîncrezătoare la el. Sunt ei mai puțin deștepți? Mai puțin cuminți, mai puțin atenți?

-Ce le scapă lor? îl întreb eu și singură răspund la întrebarea mea. Ei bine, ei ar putea încerca să fie mai prietenoși, să iasă mai des la plimbări în aer liber, să comunice. Dragostea e simplă, dar deseori ne mulțumim cu ideea că nu e momentul potrivit. Uite că nu e și gata. E ca și cum ai crede în lupta cu morile de vânt, deși ea nu există. Omul poate totul, dacă dorește.

-Și cum rămâne cu divinitatea?, mă întrebă el, Albert. Care e rostul ei? Oare nu ea ne păzește de cele rele și ne oferă ceea ce ne dorim atunci când este momentul potrivit? Noi primim tot ceea ce ne dorim, tot pentru ceea ce muncim, doar că pe căile Domnului.

– Nu înțeleg scopul acestei discuții, răspund eu. Discutam despre magia vieții, iar magia vieții nu constă doar în dragoste sau doar în dragostea față de un el sau față de o ea. Mai avem dragostea de mamă, iar drept rezultat suntem copii și deveniți voi, doamnele, mame. Avem dragostea de patrie și drept rezultat avem o casă, un plai, valori, credință în suflet, și bineînțeles avem o identitate națională și un nume.

noapte

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s