Din înțelepciunea unui om încă neînțelept

Cum ducem ca melcul în spate visurile noastre, așa ducem și povestea noastră. Să știți că ea nu este mereu o povară. Uneori povestea ta îți dă aripi și te poartă în largul cerului ca pe o regină a norilor. Te lasă să dai formă norilor și să decizi din care poveste sunt personajele ce le vedem în dimineața aceasta pe cer. Poveste ta este complexă. Poate include atât lucruri cu care te mândrești, cât și cele de care te rușinezi. E normal să îți acoperi fața cu mânile și să mai dai din cap dezaprobator la șotiile sau greșelile tale. Cel mai greu însă este să te împaci cu ea, să accepți că nu poți schimba unele adevăruri.

sunfd

Din fericire, nu te poți schimba și pe tine. Sunt unele nuanțe care mai iau alt contur de-a lungul anilor. Și sunt cele care rămân la fel de neschimbate. Păi uite că cele din urmă te țin în viață. Îți dau motive să crezi și să mai ai speranță în unele lucruri. Povestea ta este unică și este mereu în lucru. Tu o scrii chiar acum. Nu putem să negăm unele lucruri cum ar fi trecutul nostru. Putem doar să acceptăm încercările prin care am trecut nu ca pe-un motiv de mândrie și nici ca pe-un motiv de rușine, ci ca pe un fapt incontestabil, care ne-a transformat în ceea ce suntem astăzi și vom fi și mâine. Mai puternici, mai hotărâți, cu mai multă iubire de sine și de frumos în suflet.

lovetrue

Poate că unele lucruri nu sunt întâmplătoare în viața noastră sau poate că nimic nu este întâmplător. Ceea ce depinde de noi sunt deciziile mici pe care le luăm zilnic. Totul este o alegere. Și nefericirea este o alegere. Este greu să privești cu optimism înainte și este și mai greu să clădești lucruri reale care să fie drept suport viselor tale, dar ținând cont de faptul că eu niciodată nu încetez să cred, și mă întorc mereu la visurile mele, totul este posibil. Dacă și noaptea visezi la acest lucru – du-te după visul tău și urmează-ți soarta sau crează-ți-o.

Cel mai mult să ai grijă la un lucru – Ai grijă de ce îți dorești, pentru că s-ar putea să se îndeplinească în cele mai neașteptate căi. Și uneori se întâmplă ceva bun, în timp ce alteori se poate intmpla ceva rău. Dorește-ți imposibilul doar dacă știi că poți fi stăpân pe el. Nici măcar nu știu ce sfat să-ți mai dau pentru că ceea ce cred este că totul este un mister, iar în acest joc în care noi, fiecare pentru noi, avem rolul principal, trebuie să fim corecți și să nu ne trădăm pe sine niciodată.

Iubește și fii iubit. Trăiește ca un om mic, gândește ca un om mare. Creează. Crede. Cercetează. Fiind înțelept și curajos atunci când trebuie și cum trebuie. Sunt atâtea sfaturi pentru o viață fericită și atâtea vieți fericite lipsite de motto-uri. Doar trăiește în felul tău.

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s