Cele 7 minuni ale lumii mele

1.Cărțile.

Sunt norocoasă că am descoperit magia cărțior. Cărțile sunt prietenele mele. Mi-au fost alături în diverse momente ale vieții mele. Deși nu toate perioadele sunt la fel, și am perioade în care nu mai sunt un cititor activ, mereu revin la pasiunea mea. Am citit și cărți care mi-au plăcut, și cărți care nu prea mi-au plăcut. Dar am învățat că fiecare lectură este esențială pentru că din fiecare carte înveți ceva.

books

Printre cărțile care mi-au pansat rănile sufletului sau care pur și simplu m-au condus în lumea lor demn cum ai conduce o mireasă la altar se numără: Singur pe lume de Hector Malot, care a fost cartea ce mi-a marcat copilăria; Cezara de Mihai Eminescu, carte pe care am studiat-o săptămâna aceasta la liceu și care m-a lăsat să cred că există soartă și că ea are rolul ei în viețile noastre; o a treia carte care mi-a plăcut este Eu sunt Malala de Malala Yousafzai, care este o carte autobiografică despre viața Malalei și care mi-a demonstrat că fiecare are o vocea, iar vocea fiecăruia poate fi auzită și este importantă.

Deci, cărțile sunt pentru mine o sursă de inspirație, sursă de modele, o metodă de relaxare și chiar de evadare.  Toţi acei ce au acces la o bibliotecă, la cărţi, sunt nişte inşi mai buni decât alţii, mai fortificaţi, iar durerile îi ating mai puţin şi nefericirile trec mai repede. – Mircea Eliade. Citiți pentru că numai prin lectură vă veți putea descoperi în întregime.

2. Scrisul.

Scriu pentru că îmi place să o fac și pentru că cred că am ceva de spus. Am început să scriu de la vârsta de 15 ani. Colecționam poezii de când eram mică. Scriam într-un jurnal poeziile care circulau printre copii din clasa mea, de genul: Ochii verzi – niciodată să nu-i crezi/ Ochi căprui- fură inima oricui. Cred că mai și scriam poezii pe atunci. Dar prima poezie care chiar a fost auzită de cineva a fost o poezie despre pești pentru lecția de biologie, scrisă în clasa a VII-a.

De atunci și până acum au fost perioade în care am scris și perioade în care nu am scris. De curând am deschis blogul și el servește drept o motivație ca să scriu mai des și mai calitativ. Mai am un proiect legat de scris care va ieși la iveală până la sfârșitul anului, dar țin să nu dezvălui detalii până atunci.

writing

Acum scriu pentru că vreau să încerc să las pata mea frumoasă pe pământ. Vreau să contez. Vreau să fac ziua mai bună fie a și doar 5 persoane, fie a unei singure persoane. O fac pentru mine. Este important pentru mine să știu că am încercat și am luptat în numele unui crez atâta timp cât am fost în viață.

3. Ceea ce îți dorești va deveni realitate.

Sunt o norocoasă. Tot ce mi se întâmplă este atât de frumos și atât de special. Cred că fac parte din ceva special. Există pe lumea această magie, iar ceea ce mi se întâmplă mie zi de zi nu este altceva decât o manifestație a ei.

dreams come true

Dorințele mele se îndeplinesc. Chiar dacă nu se întâmplă imediat, peste o zi sau în aceeași zi, ele își găsesc calea spre mine. Este și munca mea și este și munca lui Dumnezeu, sau a celui care  creează magia.

De aceea țin să cred că odată ce îți dorești ceva, ai deja șanse mari că să o obții. Nimic nu o să vi se dea de-a gata. Dar, dacă sunteți dispuși să luptați pentru ceea ce doriți, succesul este garantat. Dorințele noastre sunt mereu ascultate de cineva, care le noteză într-un carnețel și dacă suntem copii cuminți, ne ajută să ni le îndeplinim. Fiți copii cuminți și creați-vă o viață ca în vise.

4. Problema survenită din I am not enough.

Nimeni nu este perfect, iar din acest considerent cu toții avem părțile noastre la care trebuie să lucrăm. Eu sunt genul de om care va cere mereu mai mult de la el, care vrea să crească, să se dezvolte, să se autodepășească. Nu știu dacă acesta este un lucru bun sau rău, dar tind să cred că acesta este unul din detaliile care mă caracterizează pe mine.

Știu că nemulțumitului i se ia darul, dar asta nu mă împiedică să visez că schimb unele lucruri și că le schimb în final. Nu este suficient mă motivează să lucrez mai mult, să dau tot ce pot, pentru că doar astfel voi putea obține rezultate pozitive.

5. A nu te da bătut niciodată e esențial.

fight

In the great scheme of things there is a place and a time for everything.  Problema este că oamenii sunt nerăbdători. Vream totul în momentul în care îl cerem. Nu ne place să așteptăm. Mai ales că de multe ori lucrurile sunt greu de obținut. Deși nici eu nu sunt o fire foarte răbdătoare, cred că am defectul de a nu mă mulțumi niciodată cu ce am. Acesta este un fel de a aborda problema. Altfel spus, eu nu mă dau ușor bătută și doresc mereu să progresez. Dacă vreau ceva cu adevărat mă dau greu învinsă. Vreau să câștig și deși înțeleg că acest lucru nu este posbil de fiecare dată, oricum sper în adâncul sufletului meu că voi ajunge la ce îmi doresc. Cad și mă ridic. Iarăși cad și mă ridic. Este greu să obții ceva valoros, sau poate eu mereu aleg căile complicate… Știu un singur lucru: Trebuie să ne folosim puterea și energia într-un anume scop. Chiar de aș fi secată de puteri, eu tind să ajung mereu la destinația dorită.

6. Familia mea.

family

Așa cum îți tratezi parinții, o să te trateze și pe tine copiii tăi. – THALES 

Țin la familia mea pentru că sunt cele mai apropiate persoane de mine. Îmi sunt dragi și scumpi. Împărtășesc cu ei totul. Iarăși, mă simt o norocoasă, ( sunt cam norocoasă astăzi) că am familia pe care o am. Ei mă înțeleg și mă acceptă așa cum sunt eu. Ei cred în mine și mă susțin prin toate metodele prin care pot să o facă. Dacă voi cădea vreodată știu cu siguranță cine mă va prinde. Le mulțumesc că văd în mine ceea ce de multe ori eu nu pot să văd sau ceea ce eu uit. Pentru acest lucru și pentru multe altele le sunt recunoscătoare.

7. Soarele și puterea lui 

Fiecare anotimp, fiecare zi a vieții noastre este unică, este o șansă pe care nu o vom mai avea. Uneori seara mă culc obosită  de toți și de toate. Ador diminețile în schimb pentru că până a reuși să deschid ochii, mă gândesc Astăzi este o zi nouă. Un nou început. Ce planuri avem? Este magic rezultatul a câtorva ore de somn. Este magică și dimneața propru-zisă, pentru că oamenii au nevoie de speranță. Odată cu răsăritul soarelui, visurile noastre capătă încă o șansă, iar noi ne deschidem aripile ca fluturii și petalele ca florile, inocenți și puri ca în prima zi, și riscăm să mai dăm o dată totul și încă puțin în numele a tot în ce credem. Dacă nu ar fi răsăritul, oamenii ar muri din cauza întunericului. Mulțumim pentru că nu lași bezna să acopere sufletele și gândurile noastre, Mărețule Soare. Tu ești una din cele 7 minuni ale lumii mele.

sunrise

Sursa fotografii: Pinterest

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s