A fost foarte frumos!

Să ne trăim viața astfel ca în final să nu putem spune despre ea decât: ,, A fost foarte frumos” . Am auzit ideea această într-o emisiune la radio, într-un interviu cu Oana Pellea, actriță din România. Imediat m-am gândit că aceste cuvinte merită a fi auzite și discutate.

Pe unii oameni îi motivează să trăiască frumos și  măreț faptul că moartea este inevitabilă. Gândul că la celălalt capăt al vieții ne așteaptă decesul și deci trecerea în neаființă. ne face să ne gândim cu o mai mare plăcere la ceea ce avem și să apreciem prezentul.

Alți oameni trăiesc momentul prezent și fac retrospective a anilor trecuți doar uneori. Bineînțeles, suntem diferiți și avem atitudini diferite dață de viața pe care o avem. Personal, consider că ar fi cu adevărat minunat dacă atunci când am privi în urmă, am vedea doar bucurii și reușite. Am lăsa la o parte toate grijile și problemele din trecut și ne-am bucura de ceea ce am obținut în ani de muncă.

Nu reușita contează atât de mult, pe cât contează calea pe care am urmat-o pînă am obținut-o. Iar calea este întreaga noastră viață. Fie că mergem cu pași mici, sau la fugă, parcurgem distanțe care ne aduc mai aproape de succes, și deci de împlinire.

A fost o perioadă în viața mea în care obișnuiam să îmi notez într-un jurnal lucruri pe care trebuie să le fac într-o perioadă anumită de timp, până la un termn limită. Îmi plănuaim acțiunile. Atunci, acum vreo 2 ani de zile în urmă îmi doream să merg cu trenul. Primăvara aceasta am răsfoit planurile mele și am plecat împreună cu familia mea într-o excursie la Odessa, călătoria fiind cu trenul.

frumos1

În momentul în care eram deja în tren spre destinație, nu îmi venea să cred că atât de puțin mi-am dorit și atât de simplu am ajuns unde am dorit. Nu știam ce să fac, cum să reacționez. Am oprit timpul în loc pentru câteva minute, m-am minunat că am ajuns acolo unde îmi doream și am mulțumit pentru acest lucru. Acest eveniment este unul la care mă gândesc cu bucurie când privesc în urmă. Mă ambiționează să îmi ating și celelalte scopuri.

Pentru astfet de momente trăim. Trăim pentru clipele și zilele care rămân întipărite în memoria noastră. Trăim pentru a ne minuna de ce frumos a fost trecutul nostru. Și a visa viitorul.

Numai bine.

Sursă foto : Pinterest

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s