Cum este a trăi în/la prezent?

A trăi la prezent arată cam așa:

Eu trăiesc momentul.

Tu trăiești fiecare clipă.

El/ea trăiesc viața visurilor lor.

Noi trăim ca toată lumea.

Voi trăiți ca în povești.

Ei/ele trăiesc în rând cu lumea.

Nu e greu să conjugezi. E mai greu să trăiești. Cu toții ne dorim vieți demne de a fi înrămate, lăudate. Cu toții ne dorim să trăim cu sens, frumos, chiar măreț uneori. Avem mereu sentimentul că un el/ea trăiesc viața visurilor lor și noi trăim ca toată lumea, banal, lipsit de inspirație și de culoare. Mai sunt și oameni care trăiesc în rând cu lumea. Și ca ei vrem să fim. De fapt, dorința noastră cea mai mare este să trăim momentul prezent, fără a strânge regrete în spate.

happy

A trăi în prezent este de multe ori o artă pe care o prinzi din fugă, pe drum. Nu ai nevoie de lecții și nici măcar de oportunități. Cine vrea – și le creează! În sufletul fiecăruia se ascunde un mic aventurier care fie iese la iveală la fiecare ocazie, fie nu știe cum să o facă. Mi-aș dori atât de mult ca la școală, pe lângă ordinarele subiecte. să ne învețe și pe noi cineva despre viață, despre cum se trăiește ea, despre greșeli, regrete, despre amintiri. Vreo două-trei discursuri motivaționale experimentate și lumea poate, ar și am învăța ceva. Ni s-a dat viață, și din fericire nimeni nu ne predică cum să o trăim. Dar sfătuiți dacă am fi, cum ar fi?

moments

Ca să nu lungim vorba, viața e despre momente. Care vin și pleacă. Ele nu stau. Clipele fac doar să treacă pe lângă noi. Este decizia noastră dacă profităm de fiecare secundă și luăm ce-i mai bun din ea. Totuși, a trăi la prezent și a trăi în prezent sunt lucruri diferite. Chiar dacă una din ele pare extrem de ușor de realizat, cealaltă îți dă bătăi de cap. Asta se întâmplă pentru că nimic în viață nu e ușor, iar dacă vrei să câștigi trebuie să riști și să dai ce ai mai bun. Fă-ți un scop din a trăi frumos și trăiește după cum îți dictează inima.

Numai bine.

Sursă imagini: Pinterest

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s