Cetatea Soroca

 

Acum o săptămână am vizitat Cetatea Sorocii, împreuna cu Monumentul ,,Lumânarea Recunoștinței” din Soroca și Mănăstirea Cosăuți.

Excursia a durat o singură zi. Autocarul s-a pornit la 9:00 dimineața și la 18:00 eram deja înapoi în Chișinău.

Experiența a fost una frumoasă.Prima destinație a fost Monumentul ,,Lumnarea Recunoștinței”. Am ridicat cele peste 600 de scări. Ca un scurt istoric, monumentul este născut din ideea lui Ion Druță și cu scopul de a mulțumi străbunilor noștri pentru tezaurul și comorile care ne-au fost lăsate. Priveliștea de la înălțime mi-a tăiat respirația. Am putut admira măreția și frumusețea râului Nistru și a naturii din preajmă.

La Cetatea Soroca am fost întimpinați de directorul muzeului. El a fost cel care ne-a impresionat prin cunoștințele sale și ne-a povestit un scurt istoric al cetății și a conexiunilor pe care le-a avut în decursul anilor.

Pe el îl veți asculta în videoul de mai jos povestind despre Grigore Ureche, un cronicar român și despre cetatea propriu-zisă.

Ultimul punct al traseului nostru a fost Mănăstirea Cosăuți, de unde am luat apă vindecătoarea și unde am avut prilejul de a ne ruga.

Locurile vizitate ne-au îmbogățit orizontul cultural. Personal, consider că vizitarea locurilor care fac parte din bogăția neamului nostru este neceasară. Trebuie să ne cunoaștem țara și să descoperim încetul cu încetul, comorile ei.

În Republica Moldova sunt puțini cei care se pot lăuda că au călătorit prin mica lor țară, iar ceea ce doresc să fac eu prin exemplu propriu, este să îndemn lumea să caute frumosul în baștina noastră și să îl valorifice.

Mai jos aveți videoul din aceasta excursie. Vizionare plăcută! Și nu uitați, profitați de vremea frumoasă de afară pentru a mai descoperi o bucățică frumoasă din Acasă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s